Himpunan 50,000 jemaah


Sedapnya Picit Jerawat Paling Besar

Pergh...memang besaq gila jerawat kat belakang badan kawan ni, kalah jerawat batu dah, haha..apa-apa pun, jom kita tegok dia buang isi jerawat dia banyak mana, memang sedap la orang yang tolong picit jerawat tu, keluar habis isi-isi jerawat dia. Apa-apa pun, jom kita tengok video ni, picit isi jerawat paling sedap di dunia.

weeekkkk...

Lelaki Yang Setia

Lelaki ini sangat setia menunggu kekasihnya dan berharap dirinya dapat di maafkan, namun tidak dipedulikan oleh kekasihnya itu.


Walaupun dipujuk oleh beberapa orang, namun lelaki ini terus berlutut agar dirinya itu dimaafkan oleh kekasihnya.

sumber : suarapeople.com

Selamat Tahun Baharu Cina

Selamat Tahun Baharu Cina kepada bangsa Cina.

Manusia Selalu Sibuk

Manusia di zaman sekarang selalu busy dengan tugasan harian, samada dari kanak-kanak sampai lah ke orang tua, memang tak lari dengan kesibukan-kesibukan. Budak-budak U, busy dengan mereka punya tugasan dan assignment, budak sekolah pulak busy dengan kerja sekolah, dan orang-orang yang bekerja pun kekadang busy juga, begitu juga dengan saya, busy juga tak sempat nak update blog ni. Tapi memberatkan juga jari ini untuk menaip blog ni.
Wah, nak dekat raya cina dah, siapa-siapa yang ada member-member bangsa Cina tu, boleh la mintak buah limau kat diorang kan?tak pun boleh mintak angpau. Dapat gak $$ kan? :)


Teguran kepada Manusia

Assalamualaikum.
Setiap orang pernah melakukan kesalahan, dan begitu juga setiap orang pernah menegur orang lain. Apa yang saya hendak jelaskan disini ialah apabila kita menegur orang lain, mereka akan memaki atau memarahi kita. Contohnya, jika kita melihat seorang perempuan yang tidak menutup aurat kemudian kita cuba untuk menasihatinya, maka perempuan itu menjawab "kau ni ustaz ke, sampai nak tegur aku".?Itulah yang selalu terjadi di masa sekarang Samaada menegur di Dunia realiti ataupun dunia maya seperti laman sosial facebook dan lain-lain.

Banyak lagi tomahan-tomahan dan alasan-alasan yang diberikan oleh golongan ini untuk mengelakkan diri mereka dari dinasihati oleh orang lain, orang yang begini ialah orang yang sombong dan bongkak dan kadang-kadang orang itu tidak boleh menerima kenyataan jika sesuatu berlaku di depan mata mereka. Setiap kesalahan yang mereka lakukan itu mereka menganggap kesalahan itu adalah perkara yang baik dan dipandak mulia, dan jika dibiarkan berlanjutan maka rosaklah akhlak manusia.

Kesimpulannya, kita tak perlulah hingga menjadi taraf ustaz atau ustazah jika hendak menegur orang, cukup sekadar kita rasa benci terhadap keburukan.Budaya tegur menegur ini adalah budaya yang baik. Maka dunia kita akan sentiasa aman dan damai, tetapi sekarang, usahkan nasihat, jiran sebelah rumah pun belum tentu kita kenal bukan? Jadi, kalau perlu sampai menjadi ustaz baru kita boleh menegur atau menasihati orang, maka banyakklah orang yang terjerumus dalam dosa.

Begitu juga dengan orang yang menegur seseorang, janganlah kita menegur seseorang itu sehingga menyebabkan orang itu terasa dirinya dihina, sebaiknya gunalah akal untuk menegur dengan cara yang baik dan elok yang diajar oleh Islam. Dan jika setiap orang sentiasa hidup dalam tegur menegur dan nasihat menasihati ini, insyaAllah Negara kita bakal menjadi negara yang kuat dan aman.

Selak Newspaper Cara Terhebat

Jom Kita tengok video kat bawah ni, dia selak surat khabar cara terhebat yang belum pernah dilakukan oleh orang lain. Saksikan


Email Tipu dapat duit Berhati hati

Di bawah ini contoh apa yang dia hantar email kepada saya.


"Assalammuailaikum,

Saya ingin merpenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya Puan.Aishah Binti Ibrahim from Malaysia. Untuk makluman saya penghidap kanser di tahap yang serius. Dan doktor telah mengesahkan bahawa saya tidak akan dapat bertahan hidup lebih lama. Dengan murah hati nya saya ingin mendermakan  segala yang saya miliki dan ini adalah keinginan yang saya dan arwah suami saya telah rancang sebelum ini. Memandangkan kami tiada di kurniakan cahaya mata.
                
Dengan murah hati nya dan keikhlasan hati saya dan arwah suami saya. Dan saya percaya allah maha mengetahui niat saya ini. Dengan ini, saya menghulurkan atau menyumbangkan sejumlah wang sebanyak £2,000.000.00 (Dua Juta Pounds) kepada anda. Dalam memudahkan semua urusan antara saya dan anda, saya akan meminta peguam saya menyediakan segala dokumen yang berkenaan. Dan dengan izin allah semua urusan akan berjalan dengan lebih lancar, dan pindah hak milik di antara kita tidak akan bermasalah. Semoga allah memberkati segala kerjasama dari anda dan gunakan lah pemberian saya ini dengan bijaksana.

Salam,
Puan.Aishah Binti Ibrahim.
Reply to: puan.aishah1@hotmail.my    "

Jadi, sesiapa yang dapat email macamni, harap abaikan sahaja, kerana ramai yang sudah tertipu. Jangan mudah terpedaya dengan email-email palsu seperti ini.

Anwar Ibrahim dibebaskan 901

Anwar Ibrahim dibebaskan oleh Mahkamah dan didapati tidak bersalah dalam tuduhan liwat.
Di bawah ini adalah gambar yang di ambil di kawasan Mahkamah tersebut.

Ribuan orang mengadakan perhimpunan untuk pembebasan Anwar Ibrahim.


A Samad Said juga turut hadir bersama.

Antara Link-link luar yang menarik