Hilangkan Stress Di tempat kerja

Gambar Hiasan

Assalamualaikum.
Sempena tahun baru ni, jom kita pegi jalan-jalan. Tak perlu duduk di rumah cuti-cuti ni. Kita kena ada masa untuk bersiar-siar supaya otak  kita jadi sihat dan cerdas. Kalau nak best lagi, pegi la melancong kat mana-mana supaya dapat menghilangkan stress atau tekanan. 

Lupakan hal semalam dan gantikan hal yang baru. 
Kalau yang bekerja tu, nak bagi hilangkan stress di tempat kerja, tak payah la sampai kat tempat kerja kita fikir tentang kerja, kat rumah pun kita fikir tentang kerja, sembang dengan kawan-kawan pun tentang kerja, duduk dekat rumah pun sembang pasal tempat kerja. Jumpa adik beradik pun duk cerita tentang kerja. Apa kes?Mereka seronok ke kalau kita cerita semua tu?Sudah tentu tidak. Malah kita sendiri pun akan rasa bosan dan terus mengalami Infinity Stress yang takkan pernah hilang.

 Jadi, tak perlu la sampai begitu teruk. Keja cuma di tempat kerja, luar dari tempat kerja tak perlu lagi fikir tentang kerja langsung, kita fikir pula tentang "apa nak makan malam ni", " nak pi jalan mana cuti ni" dan lain-lain yang menyeronokkan kita, maka dengan itu, hati kita sentiasa tenang dan selalu memikir ke arah hadapan. Apalah sangat kalau kita sentiasa cerita kat semua orang pun tentang kerja kita tu, kita tak dapat satu ringgit malahan sen pun. Lain la kalau kita ceritakan semua benda tu kat orang,  kemudian gaji atau pangkat kita naik mendadak tahap gaban, itu lain la ceritanya. Jadi, stress boleh menyebabkan kualiti hidup kita menurun, gantikan ia dengan senyuman tanpa bebanan. macam bawah ini 

OK
Setakat itu sahaja entry kali ini. Terima Kasih kerana sudi baca,

Cerita ini tiada kena mengena dengan sesiapa pun.
Hanya sekadar luahan hati.
:)
Apa-apa pun  Jom kita Makan Char koew teow dulu.
Yummy..Lazat..ada teringin nak makan tak?

Makanan Ringan

Assalamualaikum..

Wah, sekali tengok gambaq kat atas tu rasa lapar la pulak. 
Tapi tengok je dah la yer. Kalau nak makan tu pegi la beli sendiri yer?hihihi
Tapi ingat yer, nak makan benda-benda macam ni kena hati-hati sikit tau, jangan sampai terkena kolestrol tinggi sudah.
Nak makan sekali sekala tu boleh la, kalau nak makan hari-hari tu, alamatnya tak sayang nyawa la.Hehe..

Tokey Kfc yang boleh makan KFC free tiap-tiap hari pun belum tentu dia nak makan kfc hari-hari kan?
Jadi, jagalah kesihatan kita semua ye.

Nasihat ni bukan untuk kawan-kawan je tau, tapi untuk diri saya sendiri.
Ok, Setakat tu sahaja Entry utk kali ni . Ada masa nanti saya taip lagi ye...

Thanks sebab baca blog ni...
like jangan tak like =P

Blog ada Lagu

Kekadang kita memang suka dengar lagu, tetapi tak payah la sampai nak letak lagu dalam blog kita tu kan?kekadang orang ni lain-lain sifat, ada yang suka dengar lagu, ada yang tak suka dengar lagu, so untuk bagi blog kita femes, better kita jangan letak lagu kan? Kekadang blog yang ada lagu ni agak lambat untuk loading, tambah-tambah orang yang pakai broadband yang slow tu. Kalau nak buka satu-satu blog tu, kena amik masa yang lama untuk show all satu page blog tersebut, So, kita tak payahlah letak widget-witget yang tak berapa penting seperti widget musik tu. 
Tapi kalau dah rasa nak letak juga widget tu, better letak yang bukan autoplay punya, maknanya sesiapa yang rasa nak dengar lagu dekat blog kita tu dia perlu tekan butang PLAY terlebih dahulu, jadi sesiapa yang masuk dalam blog kita tak perlu lagi nak risau tentang gangguan musik atau lagu dalam blog kita itu kan?

Just For Tips, My blog also not better than other Blog.,rite :)

Bayang-Bayang dan Fizikal Troll

Ramai yang mengatakan bahawa bayang-bayang itu berwarna hitam.Contoh ayat, kita dihantui bayang hitam, so, mari kita lihat adakah benar bayang-bayang itu berwarna hitam/kelabu? 
Lihat gambar Asal Dibawah.
Pencil berwarna kuning dilindungi tengahnya oleh bayang-bayang krim rambut,
mari kita lihat warna pencil yang tidak dilindungi bayang di bawah.

Pensel memang berwarna kuning juga bukan?
Jom kita tengok pula warna pensel yang dilindungi BAYANG di bawah.

Warna pensel tersebut tetap berwarna kuning.bukanya HITAM atau KELABU.

Kita Cuba pula dengan Mouse berwarna Kuning.
Gambar di atas (mouse kuning dilindungi bayang HITAM/KELABU) mari kita Zoom warna asal mouse tersebut untuk lebih jelas.

Lihat sebahagian mouse yang tidak terlindung bayang dan sebahagian lagi terlindung bayang. Tetapi warnanya tetap warna kuning juga dan bukannya Kelabu@grey / Bayang Hitam kan?

Lihat pula gambar dibawah ini, warna mouse yang dikatakan KELABU akibat dilindungi BAYANG.
Inilah rupa bahagian mouse yang dilindungi bayang-bayang tadi. Adakah warnanya warna HITAM? atau KELABU? fikir-fikirkan.



Jadi, bayang-bayang itu bukanlah menghasilkan warna kelabu atau hitam, sebaliknya bayang-bayang itu melindungi kawasan yang bercahaya dan hanya menggelapkan kawasan-kawasan tertentu. Tetapi akibat mata kita yang sentiasa tidak dapat mengawal antara cahaya dan kegelapan maka mata kita sentiasa ditipu oleh bayang-bayang yang dikatakan bayang hitam tersebut. Ok. Understand. :)
Ok2..U win. haha..






Antara Impian dan Realiti

Setiap orang mempunyai impian masing-masing walaupun impian tersebut adalah mustahil untuk kita dapatkan, namun kita tidak boleh menyerah kalah untuk mendapatkannya, sebaliknya kita perlu mengejar impian tersebut walaupun jauh untuk dicapai.
 Jika kita sudah pasti ianya tidak akan kita miliki, namun jika kita tidak mengejar impian tersebut, sudah tentu selamanya kita tidak akan miliki, tetapi kita perlu sedar, keajaiban boleh berlaku pada bila-bila masa dan jika kita bertuah, impian yang kita anggap tidak mungkin menjadi milik kita itu tidak mustahil akan menjadi milik kita suatu hari nanti.

Keyakinan mampu mengubah seseorang

Facebook Timeline la Pulak

Klik to enlarge


Facebook ku dah bertukar jadi rupa bentuk yang lain dari yang lain.
Facebook yang dipanggil timeline facebook, walaupun susunannya cantik, tapi tak best mata aku memandang facebook ni.
Tapi macamna pun, ia hanyalah sekadar facebook ciptaan manusia yang boleh melalaikan kita.
Aku ada facebook pun sebab dia ada fungsi chat, so kita boleh chat dengan orang yang online, tapi aku bukanlah kaki facebook. :)

Jom Kita tengok facebook waktu mula-mula keluaq aritu. Memang berlain dari sekarang.

Kereta Badak

Ada Pompuan ni dia ubah suai kereta dia jadi macam muka badak, memang kreatif jugak pemilik kereta ni.
sempoi.
kereta badak


Nak tengok. VIdeo Lebih lebih lanjut boleh tengok kat bawah ni.
Hebat kan?

Toilet Sempoi

Toilet sempoi yang memang susah jugak la nak jumpa kat tempat kita.

Antara Link-link luar yang menarik