Harga Minyak Julai 2016

Sumber mysumber.com

Jawatan Kosog QA Technician Di Selangor

Jawatan Kosong QA Technician di Selangor.



We are a major manufacturer of Automotive Spare Parts (Oil Filter, Air Filter, Mobile Fuel Container and other types of filters) for export. We have established in Malaysia for the past 20 years. We invite suitable qualified candidates to join our growing team at our Shah Alam Plant.
 
We strongly believe in KAIZEN so that  we can do it right  the first time. Our  Quality Policy identifies our dedication towards World-class Quality Excellence by practicing Effective Quality Management System.
 
To access to the global market, we continue to maintain and expand our business throughout the world, such as to Europe, USA, Asia,  Africa and the Middle East. We strive to build and sustain strong partnerships with our customers. We demonstrate dedication to our customers' success by being flexible in dealing with  business.




Wanita Bercerai Dengan Suami Lumpuh Kemudian Kahwin Dengan Kawan


Shaanxi, China - Seorang wanita disini membuktikan dirinya sebagai seorang isteri yang taat setia apabila sanggup bercerai dengan suaminya yang lumpuh sebelum berkahwin dengan rakan suaminya.

Yang heroicnya, wanita itu berkahwin dengan rakan suaminya itu supaya dapat bersama-sama menjaga bekas suaminya yang lumpuh itu.

Wanita terbabit yang dikenali sebagai Xie Xiping, telah menjaga bekas suaminya itu, Xu Xihan sejak dia lumpuh dalam satu insiden letupan pada 2002.

Mengingat kembali kisahnya, Xu menceritakan bagaimana jiran-jiran percaya isterinya itu akan melarikan diri selepas 3 bulan. Bagaimanapun, isterinya itu berkeras untuk menjaga Xu bersama-sama dengan anak-anak mereka.

Bagaimanapun, Xu menginginkan isterinya supaya hidup bahagia. Akhirnya pada 2009, Xu berjaya memujuk Xie untuk bercerai dan menyaksikan Xie berkahwin dengan rakannya, Liu Zongkui.

Sejak dari itu, Liu tela membantu untuk menjaga Xie dan juga Xu. Pada 2012, Xie telah melahirkan anak lelaki baru.

Biarpun hidup dalam susur galur yang memeningkan, 'keluarga' enam anggota itu hidup bahagia.

"Saya akan tetap bersama kamu hingga ke akhir selagi kamu tidak tinggalkan saya", kata Xu. - Siakapkeli.my

Jom Buat Duit Jadi Pemandu Uber

Assalamualaikum. Semua orang nak duit dengan cepat kan? Tapi banyak yang tak berjaya dengan bisnes-bisnes online.
Jom sekarang ni saya nak ajak anda semua buat duit dengan senang dengan menjadi pemandu Uber.

Apa itu uber??

Uber adalah sistem teksi yang sangat popular di Malaysia terutamanya di kawasan bandar seperti KL dan Penang.
Oleh kerana harga yang murah dan menggunakan kereta persendirian. Iaitu kereta kita (Of coz kereta sendiri kita jaga rapi kan?). Lebih kurang macam private driver la uber ni.

Cara dia senang saja. Register uber tu. Tapi make sure kereta sendiri yang ada Insuran atas nama kita untuk tujuan keselamatan. Kena snap gambar Insuran, gambar IC dan Lesen kita (semua untuk tujuan keselamatan). Kemudian tunggu sehigga syarikat uber approve application anda.

Lepas mereka dah approve boleh start buat duit la dengan uber ni. :).
 Download saja Uber Partner dalam play store. Lepastu duduk la dekat kawasan ramai orang dan tekan butang "online" untuk menunggu Customer anda.
Setiap perjalanan anda akan dapat payment dari customer melalui Cash atau Bank. Mudah saja

NAK REGISTER??

Register di link ini.

https://partners.uber.com/i/vchk7n7gue


Tun Dr Mahathir menjadi Menteri Di India?

Siapa lagi yang tak kenal Tun Dr Mahathir kan?
Seorang yang pernah menaikkan nama Malaysia dalam sejarah. Baiklah berkaitan dengan tajuk saya. Tun Dr Mahathir menjadi menteri di India??. Sebenarnya bukan, tetapi salah seorand Ketua Menteri di India adalah wajahnya mirip seperti Tun Dr Mahathir. Namanya ialah Pinarayi Vijayan.(Boleh google)
Rasanya setiap orang pun ada wajah serupa dalam dunia ni cuma kita tak tahu di manakah lagi manusia-manusia yang wajahnya mirip seperti kita.
 Lihat gambar Pinarayi Vijayan di bawah.


Amacam?? Ada sama kan?

Ok bawah ni pula adalah gambar Tun yang sebenar.
Mahathir mohamad



Iphone 7 Parachute System. Sistem payung terjun

Tahukah anda. Setiap kali henset yang jatuh dengan tiba-tiba boleh memeranjatkan kita semua sebab takut handphone tu rosak atau retak.
Tapi dengan teknologi macam dalam video dibawah ni. Korang tak perlu risau lagi tentang masalah henset duduk tepi bucu meja ka. Dok kat banggunan tinggi ka.
Sebab henset ni dah siap ada sistem payong trejun. 

Apabila henset ni nak berlaga dengan lantai. Dia akan automatik keluarkan gas untuk menahan dari hentakan yang kuat ke atas handphone dan akhirnya handphone anda akan selamat dan tak rosak akibat jatuh.
Setiap kali handphone korang guna sistem tu. Korang kene refill semula gas tu supaya fungsi yang sama dapat diguna pakai kembali.
Jom tengok video dibawah.

Amacam?? Hebatkan?

Asal Usul Pokok Misai Kucing yang perlu anda tahu.

Misai kucing

Pokok misai kucing, semua orang pernah dengar kan? Pokok misai kucing ni banyak khasiatnya untuk dibuat ubat-ubatan. Tetapi adakah anda tahu dari mana asalnya pokok misai kucing ini?

Jawapannya ada pada saya. Yakni 212ribu tahun dahulu ada seekor kucing yang sangat panjang misainya. Beliau sangat digeruni oleh kucing kucing yang lain sehingga sesiapa yang memandangnya pasti akan terkucil.

Nak dijadikan cerita pada suatu hari ketika kucing tu tengah tidur. Datang seekor kucing dari masa depan membawa pencukur misai dan memotong misai kucing tersebut lantas melemparkan misai kucing tu ke dalam hutan berhampiran.

Kucing yang kehilangan misai tersebut berasa malu dan kelamaannya dia mati. Sebelum kucing tu mati. Dia pernah bersumpah bahawa "tidak akan hilang misaiku selama-lamanya".
Akibat sumpahan kucing tu.Misai yang dilrmparkan kedalam hutan telah menjadi popok yakni pokok misai kucing yang kita gelarkan sekarang. Pokok misai kucing itu masih kekal sampai ke hari ini.


Begitulah kisahnya pokok misai kucing.
Jangan marah ye. Hahaha. :)

Old Superhero vs New Superhero

Mengikut perdaran zaman dan teknologi
Superhero-superhero pun nak ikut trend jugak.
Jom tengok gambar mereka zaman dulu dan sekarang.










Rahsia Memborong Barangan Dari China

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Anda semua ingin memborong barangan dari china tetapi kos untuk kesana sangatlah mahal dan tidak mampu.
Tahukah anda, kita boleh memborong dari china secara online?

Ya. Kita boleh memborong barang-barangan dari china secara online tanpa perlu mengeluarkan kos yang tinggi.

Nak tahu bagaimana? Dapatkan Ebook rahsia Taobao di bawah.



Harga ebook ini tidaklah mahal sebagaimana kita perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk pergi ke china.
Dengan sedikit pelaburan yang tidak sampai RM100 ini. Ada akan dapat pelbagai ilmu-ilmu penting untuk memborong barangan dari china.

Tahukah anda seorang yang berjaya bukanlah seorang yang mempunyai duit yang banyak. Sebaliknya mereka itu yang sanggup mengeluarkan sedikit wang untuk memajukan diri maka orang itulah yang dikira sebagai orang yang berjaya dan berilmu.

Anda boleh lihat dan nilai sendiri dengan klik banner di atas untuk melihat penerangan-penerangan dan panduan yang diberikan. Jika anda rasa anda memerlukan ilmu itu. Silakan labur sedikit dari harta anda untuk Ilmu yang tidak ternilai ini.


Jadual Berbuka Puasa Tahun 2016

Jadual Berbuka puasa bagi kawasan
Sila klik link dibawah untuk jadual berbuka bagi negeri anda.
Selamat Berpuasa.
Puasa jangan tak puasa ye..

Antara Link-link luar yang menarik