Internet 10gbps Paling murah


Sekadar Info

Tahukah anda, di USA sekarang sudah ada internet yang berkelajuan tinggi sehingga 10Gbps
Dan dikhabarkan internet di sana juga adalah murah dengan kelajuan seperti itu, 
Bayangkan betapa lajunya untuk download apa-apa dengan kelajuan internet selaju 10Gbps tu.

Kalau kita dapat rasa Unifi 20Mbps pun dah laju, inikan pula 10gbps kan?




Skill Pelik Yang Terdapat di China

Negara china mempunyai penduduk yang paling ramai di dunia, dan sudah tentu perangai manusia-manusia yang berada di negara tersbut juga mempunya perangai-perangai yang pelik,
Berikut adalah beberapa keping gambar pelik yang berlaku di negara china, 








Chow Jack yang menghina Nabi

Chow jack yang dikatakan menghina Nabi Muhammad S.A.W di laman sosial facebook telah menerima hukuman penjara setelah didapati bersalah dan dia mengaku melakukan kesalahan tersebut. Chow Jack juga dikatakan menangis selepas hakim menjatuhkan hukuman kepadanya.

Hukuman ini memang patut dikenakan kepada chow jack kerana dia telah menghina agama Islam dan boleh membuatkan umat Islam menjadi marah atas perbuatan yang dilakukan itu.

Internet 5G sangat pantas dari 4G

internet 5g malaysia
Belum sempat orang nak merasa speed internet yang sangat laju iaitu 4G speed, dah timbul pula kelajuan internet yang baru iaitu 5G speed.
Kelajuan dianggarkan lebih laju berbanding dari speed 4G sebanyak 1000kali ganda lagi laju dari kelajuan 4G (sangat laju) 
Kelajuan internet yang ada di Malaysia pun dah dikatakan laju tapi belum lagi mencapai tahap 100Mbps, tapi bila ada 5G rasanya semua orang tak download dah video, semua tengok movie secara online saja kan?
Tapi walau macamana kelajuan internet yang ada di dunia ni pun, kita tetap terikat dengan Kuota.
memang amat sakit hati bila ada kuota.
haha


Clash Of Clans Gem Hack

clash of clan hack

Sekarang game clash of clan ni dah jadi trend orang sekarang, ramai yang mencari cara nak hack bagi dapat gem banyak-banyak, tapi setelah di cari dalam google, semuanya hampeh.
Termasuk saya yang cuba mencari cara-cara nak bagi dapat gem banyak-banyak secara percuma.

Cara paling senang nak dapat gem banyak-banyak ni kena beli je la kan?
Bagi siapa-siapa yang tahap gamers sejati, mungkin tak jadi masalah kot setakat nak beli gem tu kan?
haha.
Jom main game ni, Best.

Topeng Batu Berusia 2000 tahun dijumpai di Mexico

topeng batu
topeng batu

Topeng batu ini dijumpai di kawasan mexico, ianya di katakan telah berusia 2000 tahun.
Ini menunjukkan bahawa zaman dahulu manusia telah mempunyai alatan yang moden sehingga dapat menghasilkan topeng batu seperti ini.

Tentera Yang Paling di takuti yahudi


Briged Izz ad-Din al-Qassam (كتائب الشهيد عز الدين القسام; dinamakan bersempena dengan nama Izz ad-Din al-Qassam, kadang kala diringkaskan kepada Briged Al-Qassam) ialah sayap bersenjata kepada pertubuhan sosial-politik Palestin, Hamas. Ditubuhkan pada 1992, di bawah penyeliaan Yahya Ayash, matlamat utama kumpulan tersebut ialah membina organisasi ketenteraan jelas bagi menyokong matlamat Hamas, yang pada masa itu berkait dengan menghalang perundingan Persefahaman Oslo. Dari 1994 hingga 2000, Briged Izz ad-Din al-Qassam melaksanakan beberapa serangan ke atas tentera dan orang Israel. Pada permulaan Intifada Kedua, kumpulan ini menjadi sasaran utama Israel. Kekuatan kumpulan dan keupayaannya bagi melaksanakan serangan rumit dan membawa maut mengejutkan ramai pemerhati. Briged Izz ad-Din al-Qassam mengoperasi beberapa sel di Tebing Barat, tetapi kebanyakannya telah dimusnahkan menjelang 2004 selepas sejumlah besar operasi Pasukan Pertahanan Israel (IDF) di kawasan tersebut.[petikan diperlukan] Sebaliknya, Hamas mengekalkan kehadiran berkuasa di Genting Gaza, umumnya dianggap sebagai kubu kuatnya. Briged Izz ad-Din al-Qassam disenaraikan sebagai organisasi pengganas oleh Kesatuan Eropah, Amerika Syarikat, Australia dan United Kingdom.

Awek Gedik Leher Panjang

Gambar awek gedik leher panjang.

Kelvin Yip Kurang Ajar HIna azan

kelvin yip hina azan
Kelvin Yip kurang ajar

Status Laman facebook yang bernama Kelvin Yip Kurang ajar, menimbulkan kemarahan umat Islam di negara ini.
Malaysia adalah negara Islam, dan majoritinya adalah Umat Islam, orang bukan Islam perlu menghormati apa yang dilakukan oleh penganut Agama Islam, tetapi Kelvin Yip ini telah membuat satu kenyataan yang amat menyinggung perasaan Umat Islam, Perbuatan dia perlu di siasat dengan kadar segera supaya tidak ada lagi kes umpama ini.

"KUALA LUMPUR 1 Ogos - Pihak berkuasa diminta segera mengambil tindakan terhadap pemilik akaun Facebook yang menggunakan identiti Kelvin Yip kerana memaparkan kenyataan yang menyinggung sensitiviti umat Islam di negara ini.
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin berkata, tindakan itu mesti diambil walaupun Kelvin telah memohon maaf di atas kesilapannya.
Beliau turut menyebut tentang Siti Fairrah Asyikin Kamaruddin atau dikenali sebagai Kiki yang dikenakan tindakan undang-undang di atas perbuatan mengetuk sebuah kereta dengan menggunakan pengunci stereng selepas bergesel dengan kenderaannya baru-baru ini.
"Kiki minta maaf tetapi kena dakwa. Yang ini pun kena dakwa. Kasi ajar sikit. Kali ini dan selama-lamanya. Bertindak tegas dan cepat pada siapa sahaja tak kira kaum," katanya menerusi laman Facebooknya semalam.
Khairy yang juga Ketua Pergerakan Pemuda UMNO turut memaparkan cetakan skrin kenyataan kontroversi Kelvin pada laman Facebooknya.
Dalam kenyataan itu, Kelvin menggunakan kata-kata lucah dan kesat bagi meluahkan perasaan tidak puas hatinya dengan takbir Hari Raya Aidilfitri yang berkumandang melalui pembesar suara pada pukul 6.45 pagi.
Kelvin seterusnya meminta maaf kepada semua pihak yang tersinggung dengan kenyataan yang telah dipadamkan dari laman Facebooknya itu.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140802/dn_08/Ambil-tindakan-terhadap-Kelvin-Yip#ixzz39XNWJI3c
© Utusan Melayu (M) Bhd "

Al Qassam Pejuang Palestina

Ini lah pejuang sebenar palestina, pejuang al qassam.
Best lagu ni, jom dengar.

Pray For Gaza

Lawak Bohong : Asal usul cara Harimau Berjalan

Ini Cerita Tipu
Kita semua tahu bahawa harimau haiwan yang ganas dan makan daging-daging, namun kita tak pernah tahu hakikat bahawa asal usul dan cara asal harimau berjalan,
Tahukah anda, pada dahulu kala, harimau berjalan dengan menggunakan 2 kaki, namun setelah berlaku peredaran masa, harimau telah berjalan dengan menggunakan 4 kaki.
Lihat gambar di bawah.
asal usul harimau
(Hanya sekadar lawak bodoh)
haha

Hari Kangkung Sedunia

Tahukah anda, hari ni adalah hari kangkung sedunia, seluruh facebook telah dipenuhi dengan post-post tentang kangkung.
sehinggakan ada yang buat troll dekat Burger dan namakan burger tersebut McKangkong...
Walaupun begitu, namum agak lawak.
haha..
kangkung sedunia

Lawak Bohong : Bagaimana Awan Menghasilkan Hujan

Ini adalah cerita lawak bohong,

Tahukah anda, hujan adalah air yang datang dari awan, tapi bagaimana awan menghasilkan hujan kita tidak pasti, di sini saya ingin menunjukkan teori dimana awan akan menghasilkan hujan melalu 3 cara di bawah.
Maka dengan itu, terhasillah hujan yang mencurah-curah ke bumi.
Air hujan itu adalah air kencing awan yang terkejut oleh rakan-rakannya.
Hahaha.. 
(sekadar gurauan)
bagaimana awan menghasilkan hujan


Masa Yang Cepat Berlalu

masa yang cepat berlaluTahukah anda, masa sekarang sangat cepat berlalu, dan tahun ini mungkin lebih cepat berlalu berbanding dengan tahun-tahun yang sudah, sedar atau tidak, kita baru sahaja menyambut tahun baru 2014 kan? tapi sekarang sudah dekat setengah bulan kita melalui tahun baru, dan sudah nak sampai hujung bulan 2014 kumudian akan datang pula bulan 2. Dan dengan masa yang berjalan pantas juga membuatkan kita menjadi lebih tua dengan cepat. Walaupun kadang-kadang kita rasa takut dan tak boleh terima kenyataan tersebut, tapi kita perlu terima hakikat bahawa akhir zaman ini memang masa akan berlalu dengan cepat sekali. Jadi, terima saja keadaan ini. Apa yang kita perlu lakukan adalah "Sediakan payung sebelum hujan"..(Peribahasa).


Isu kalimah Allah oleh Ustaz Robby bekas Mubaligh Kristian Azizi


Isu kalimah Allah oleh Ustaz Robby bekas Mubaligh Kristian Azizi
Dengarkan penjelesan beliau

Lelaki Mengandung

Lelaki Mengandung
lelaki mengandung
Seorang lelaki gemuk naik keretapi. Penumpang pada ketika itu sangat penuh maka lelaki gemuk itu terpaksa berdiri. Tiba-tiba dia berasa ada yang menyondolnya lalu lelaki itu pun melihat ke belakang. Ooo.. ada seorang perempuan mengandung sedang berdiri. Melihat perempuan itu maka lelaki gemuk itu bertanya..



Lelaki Gemuk: "Hai, akak mengandung ya?"
Ibu Mengandung: "Takdelah! Sudah tahu tanya lagi." (kata wanita itu yang kesal dengan cara lelaki tersebut bertanya)
Lelaki Gemuk: "Dalam tu ada orang kan kak?"
Ibu Mengandung: "Ya!" (dengan nada bengang lalu dia pula bertanya) "Encik pun Mengandung ya?"
Lelaki Gemuk: "Ya! Hahahahaaa!!"
Ibu Mengandung: (kerana berasa jawapan lelaki itu tidak sopan, dia bertanya lagi) "Dalam perut tu ada orang kan?"
Lelaki Gemuk: "Bukan orang, tapi anak gajah! Hahahaa!!"
Ibu Mengandung: (Terkejut, lalu ketawa juga, hahahaa)
Lelaki Gemuk: "Laa kenapa akak ketawa?"
Ibu Mengandung: "Oh ada anak gajah ya, patutlah belalainya terkeluar." (sambil menunjuk seluar lelaki yang lupa dizip)

Surah Ruqyah Mengubat Gangguan Jin

Assalamualaikum,
 hari ni blog jejari nak kongsi sedikit tentang surah ruqyah dan gangguan jin.
Kita tak sedar jin boleh mendampingi kita, samada dari gangguan jin sendiri ataupun perbuatan sihir dari pihak orang lain, dengan ini, saya ingin berkongsi surah ruqyah syariah yang mana, dapat membantu kita mengubati penyakit-penyakit yang berkaitan dengan makhluk halus.
Apa yang perlu anda lakukan, download sahaja surah ini dan dengar mp3 ruqyah ini melalui earphone dan hayati surah tersebut sambil pejamkan mata.







14 Januari 2014 Hari Bersejarah

Assalamualaikum semua, walaupun lama tak update blog, dan kekadang saja rajin update, tetapi blog jejaripandai tidak pernah melupakan blog ini, Dengan ini, blog jejari juga ingin mengucapkan selamat tahun baru, walaupun sudah dekat seminggu kita masuk di tahun baru 2014. (Semua dah tua kan). Haha.

Ok lah, tapi dalam masa yang sama, saya juga disini ingin mengucapkan selamat menyambut Hari kelahiran junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W yang jatuh pada awal tahun baru iaitu pada 14 Januari 2014, Bulan yang pertama dalam kalendar masihi.

Salam Maulidur Rasul untuk semua sahabat dan pembaca blog ini.

Maulidur rasul 14 Januari 2014

Antara Link-link luar yang menarik